Jeugdwensen


Graag gaan we met jouw op zoek. Wat zijn jouw wensen aangaande jouw eigen geloofsbeleving?

Zo maar een thema: 
Kun je kiezen? Herken jij de goede soort paddenstoel? Of kies jij de vergiftigde en kom je in het ziekenhuis? We gaan met jou samen paddenstoelen zoeken in het grote bos, jij gaat ze zoeken en fotograferen, de mooiste komen op Facebook. Welke keuze maak jij? De goede of de slechte….

Goede keuzes in het leven zijn wel belangrijk, maar hoe doe je dat? Daarna gaan we paddenstoelen proeven, ze opeten – natuurlijk met een hamburgertje erbij 🙂 Op maandagavond gaan we napraten bij Anita in de blokhut, gaan we jou laten zien hoe je betere keuzes maakt. Ben je geintereseerd of lust je gewoon graag hamburgers, je bent altijd welkom. 

Wat heb je nodig: 
Een mobiele telefoon (of die van je moeder) met jou muziek, laarzen en een goed humeur. Met de mobiel kun je foto’s maken, heb jij je muziek bij je en weten ze thuis altijd waar je uithangt.  

 

Graag willen we door middel van deze tekst uitleggen wie we zijn, wat we doen en wat jij kan doen.

Een nieuw initiatief, jeugdwerk wat aansluit op de belevingswereld van kinderen en jongeren. Iedere groep naar leeftijd waarbij o.a. Youth for Christ info-materiaal wordt gebruikt. Met een duidelijk doel. Gezelligheid eerst. Veel ontspanning, spelen, uitdagen, door hen te amuseren en te activeren en leren te ontdekken dat God door een positieve en gezonde levensstijl ieder kind liefheeft. We maken de kinderen bekend om te vertrouwen op één God, door zijn Zoon Jezus Christus die alle zonden heeft vergeven aan iedereen die daarom vraagt. Dat wij dan spreken met God door zijn Geest. Daardoor kunnen we de Challenge7913 from live met een positieve levensinstelling aan. Niet gemakkelijk, daarvoor hebben we, laten we zeggen, geestelijk bewapening ontvangen tegen negatieve dagelijkse invloeden. De Opdracht: leer de kinderen dat God van hen houdt. Leer ze praten met God, bidden over de dingen van deze dag, week, maand. Dat het zin heeft om te bidden voor o.a. vriendjes, ouders en grootouders.

Om altijd (!) dankbaar te zijn maar ook de zin van verdriet en pijn te begrijpen. Om wijsheid en kennis (Salomo verhaal) en vergeving door genade. Onderscheid te maken in het positieve van God en het negatieve van die andere. En dat onrecht en verdriet niet altijd van God is, maar bij het leven hoort. Maak ze nieuwsgierig naar het evangelie. Waarom dan toch al dat nieuwe? God schrijft aan jou: “Denk vernieuwd. Wees vernieuwend”. In de afgelopen jaren daalden de aantallen deelnemers van Provider. Dit jaar zou Provider 1 zijn gestopt vanwege te weinig deelname. We hebben afgelopen jaren gestudeerd op wat er mis is. Welke fouten maken we steeds weer opnieuw? Wat zeggen de onderzoeken daarover? Wat als het mislukt, doen we dan zo maar iets? We staan erbij en geven we het op? Laten we ons leiden door de boze geest? Worden we negatief, wat de Heilige Geest ons juist verbiedt? Terwijl God Zelf in de Bijbel zegt: “Weest in alles volhardend en positief door Mij. Ik zal u zegenen, bergen gaan opzij, als je het maar vraagt!” Waar is ons geloof en doorzettingsvermogen?

De oplossing voor het probleem? Waar is jouw dagelijkse gesprek met de Heer, waar is jouw gebed om leiding? En daarom vragen we u en jou: bid voor ons, bid voor de kinderen die niet meer komen in de kerk. Het aantal deelnemers van onze kerk tussen de 10 tot 20 jaar was gezakt tot 10 personen! De kerk is geen gebouw van vier muren (dat is wat de duivel ons heeft geleerd), geen instituut maar een levende biddende Gemeente. Wordt wakker en help ons mee in dagelijks gebed! Bid voor de kinderen van de kerk!
Bep, Anita en Klaas

P.S. We zijn op zoek naar 2-5 personen / nieuwe leiding, want onze groep wordt te groot. We zitten nu op 23 deelnemers. Ben jij een positief ingestelde persoon, zoekende, biddende christen met veel positief gevoel voor de jeugd? Wil jij de (tijd) keuze maken om je in te zetten voor een nieuwe, en nog niet eerder uitgeprobeerde aanpak? Durf jij je over te geven aan het werk wat uitsluitend geleid wordt door gebed en de Heilige Geest?

Om te begrijpen dat God alleen positief ingestelde mensen kan gebruiken om zijn levensvragen kan uitdragen. Je werkt in een klein team verband, bent erg enthousiast over Hillsong, Beam en andere jongeren initiatieven. Ja, ik wil dolgraag een opleiding (bij Youth for Christ) volgen om te begrijpen wat jongeren drijft. Ja, ik wil graag enkele boeken lezen om te begrijpen welke geestelijke dreigingen er zijn. Ja, ik wil meer weten over de Bijbel en de vrucht van de Heilige Geest. Dus we zijn op zoek naar nieuwe jeugdleiders. Voel jij je te oud of niet geschikt? Dan kun je ons helpen met gebed. Sorry, niet één keer maar vanaf nu, alle komende 365 dagen van het jaar! Want een biddende gemeente is een positieve, levende gemeente ter ere van die ene God. Aanmelden: Bij Bep van de Meer, Anita Schonewille of Klaas Koops (adressen zijn te vinden op Facebook Challenge7913 of Connect7913.nl

 

ons op Facebook: Challenge7913

(SCP) onderzoek over ontkerkelijking
1960 was 75% bij een kerk.
2012 was 30% nog bij een kerk
 
Van de jeugdigen daalde het lidmaatschap met meer dan 50%.
 
In 2012 ging van de geregistreerde nog 50% naar een kerk. Dit zijn o.a. de doopleden tot 30 jaar die gaat 44% regelmatig naar de kerk, gemiddeld is dat 32% dus 68% niet meer geregeld, wat is regelmatig (eenmaal per maand).
 
Onder de 25 jaar (!)  wordt gemiddeld nog minder dan 50% met geloof opgevoed. Onder de 65 jarige was dat meer dan 80%.
De kerk als instituut zal er voor de maatschappij zijn om te begraven, rouw te kunnen delen. Nu al verzorgen de 2 grootste kerken 45.000 begrafenissen en crematies.
 
Positief nieuws.
Minder gelovigen zijn meer dan vroeger duidelijk in hun geloof! Resultaat is dat minder gelovigen meer actief worden en dus zichtbaar op gaan stellen. De maatchappij zal dat accepteren! 
 
Hoe gaat ons kerkbestuur hierop inspelen. Door een nieuw hek om de pastorie te zetten?